
موضوعات

جستجو

پیوندهای روزانه

پیوند ها

امکانات جانبی
Sprinkle and Trickle Irrigation
The design text, Sprinkle and Trickle Irrigation, opens up a new and clear
window through which to view the physics, economics, design, and management
of pressurized irrigation systems. A broad array of system types and applications
have been covered in detail to provide for complete understanding of
systems design. Topics include soil-water-plant relations, general planning concepts,
hydraulics, economics, sizing, operation, maintenance, and special uses.
Pressurized irrigation system types covered include hand-line, wheel-line, solidset,
traveler, center-pivot, linear-moving and big-gun-sprinkler systems, pumping
.systems, and a broad array of trickle system components
نرم افزار محاسبات آبیاری CropWat V.8.0
در محاسبات نیاز آبی گیاه در آبیاری از آنجايي که اندازهگيري تبخير و تعرق واقعي، مجموعه تبخير از سطح خاک و تعرق توسط پوشش گياهي در شرايط طبيعي؛ بسيار مشکل و عملاً غير قابل اجراست، روشهاي غيرمستقيمي در محاسبات نیاز آبی گیاه در آبیاری پيشبيني شده که از آنها ميتوان معادلههاي تجربي تبخير و تعرق پتانسيل مانند روش پنمن را نام برد. سازمان فائو براي محاسبه نياز آبي گياهان بر اساس روش فائو-پنمن-مونتيت که در شرايط آب و هوايي خشک و مرطوب کاربرد دارد، نرمافزار آبیاری CROPWAT را تهيه کرده است. دادههاي ورودي اين نرمافزار علاوه بر يكسري اطلاعات موقعيت جغرافيايي و ارتفاع ايستگاه مورد بررسي عبارتند از ميانگين حداکثر و ميانگين حداقل دما، ميانگين رطوبت نسبي، سرعت باد در ارتفاع 2 متري از سطح زمين و ساعات آفتابي روزانه که به روش کميتي به نام ET0 را که معرف تبخير و تعرق گياه مرجع ميباشد را به صورت ماهانه و سالانه محاسبه مينمايد.
دانلود آموزش نرم افزار آبیاری Cropwat
کتاب آبیاری تحت فشار جک کلر- ترجمه بخش آبیاری بارانی2003
این کتاب برای اولین بار در سال 1990 چاپ شد و بارها دوباره منتشر شد. این کتابی جامع و مرجعی در مورد هنر طراحی و اصول مهنسی و مدیریت دو بخش آبیاری بارانی و قطره ای است. این کتاب با ارایه یک رویکرد سیستماتیک به طراحی بهینه مدیریت و بهره برداری از این دو سیستم را پیش می گیرد و با شیوه ای تحلیلی در تمام طول طراحی شما را با استراتژی های طراحی کامل آشنا می کند. کتاب به شما بینش منحصر به فردی در رابطه با شناخت روابط آب و خاک ارایه کرده و انواع سیستمهای آبیاری بارانی و قطره ای را با محاسبات جامع معرفی می کند.در مراحل بعدی کتاب شما با مسائل هیدرولیکی لوله ها و انتخاب پمپ ها و نیز تحلیل های اقتصادی آشنا می شوید.
این کتاب بعنوان متنی حیاتی برای پژوهشگران و استادان و مهندسین آبیاری مورد توجه است و برای کسانی است که به این کتاب نیز برای کسانی هم مفید است که به آن به چیزی بیش از یک دستور العمل ساده می نگرند و تمایل به فکر کردن دارند.
کتاب آبیاری بارانی و قطره ای جک کلر یک مرجع مهم در مهندسی کشاورزی آبیاری است که از ابتدا تا انتها همه چیز را توضیح می دهد.
رمز فایل فشرده شده: padiab.com
شهید عبدالله ملتمسی
شهید عبدالله ملتمسی در سال ۱۳۳۶ در خانوادهای مذهبی و متدین در شهرستان بروجرد استان لرستان دیده به جهان گشود. دوران ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را تا سال سوم در شهرستان بروجرد با موفقیت پشت سر گذاشت. بعد به تهران رفت و دیپلم ریاضی را از دبیرستان خوارزمی گرفت. بلافاصله در کنکور سراسری شرکت نمود و موفق شد در رشته مهندسی آبیاری دانشگاه آذرآبادگان تبریز پذیرفته شود.
در سال ۱۳۵۶-۱۳۵۵با توزیع کتب ممنوعه و پخش اعلامیه و بیانات حضرت امام سعی در افشاگری رژیم ستمشاهی داشت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با آغاز جنگ، درس و دانشگاه را رها کرده و به سوی جبهههای نور علیه ظلمت شتافت.
عبدالله در سال ۱۳۶۱ ازدواج نمود و از شرایط اصلی وی در ازدواج با همسرش شرکت فعال در جنگ بود. در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال ۱۳۶۲ -در حالیکه فرزندی را که در راه داشت هنوز به چشم ندیده بود- در عملیات والفجر ۴ در ارتفاعات کلهقندی محاصره شد و از آن تاریخ مفقودالاثر گردید.
مادر دلسوخته، صبور و چشمانتظار عبدالله در طی دوران مفقودی او بعد از ۱۱ سال چشمانتظاری و دوری از فرزندش دنیا را ترک کرد. سرانجام ۲ سال بعد از فوت مادرش، جسدش در منطقه کلهقندی بعد از ۱۳ سال غربت توسط گروه تفحص پیدا شده و به وطن باز گشت.
دکتر احمد لطفی صدیق
تهیه و تنظیم: دکتر محمدتقی ستاری، عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه تبریز
دکتر احمد لطفی صدیق متولد سال ۱۳۲۳ در شهر تبریز، تحصیلات ابتدایی را در دبستان نظامی و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان فردوسی این شهر به پایان رسانده و در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ دیپلم متوسطه در رشته ریاضی گردیدند. ایشان مقطع کارشناسی رشته مهندسی آبیاری را در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه تبریز، مقطع کارشناسی ارشد رشته زمینشناسی دینامیک را با عنوان پایاننامه ارتباط منطقی آبهای زیرزمینی توسط روابط تجربی و ریاضی در سال ۱۳۵۳ از دانشگاه پیر و ماری کوری کشور فرانسه و مقطع دکتری رشته زمینشناسی دینامیک را با عنوان رساله دکتریImbibition sous Iffet de pluie et de ruisellemeut dans un terrain non - sature در سال ۱۳۵۷ از دانشگاه پیر و ماری کوری کشور فرانسه اخذ نموده و از سال ۱۳۵۸ به عنوان عضو هیئت علمی در گروه آبیاری دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مشغول به کار شدند.
دکتر لطفی صدیق در زمان اشتغال به کار در دانشگاه تبریز سمتهایی نظیر معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده کشاورزی و مدیریت گروه آبیاری را برعهده داشتهاند. ایشان دروسی همچون آنالیز عددی، زهکشی تکمیلی، روشهای کامپیوتری در علوم آب و سیستمهای آبیاری تحتفشار را در مقطع کارشناسی ارشد و دروسی همچون اصول و مبانی زهکشی، مهندسی زهکشی و برنامهنویسی کامپیوتر را در مقطع کارشناسی تدریس میکردهاند.
دکتر لطفی صدیق راهنمایی بیش از ۵ پایاننامه در زمینه زهکشی، مدلهای ریاضی و شستشوی اراضی کشاورزی را برعهده داشتنهاند. انتشار پنج مقاله علمی-پژوهشی در زمینههای مختلف کاربرد مدلهای ریاضی در علوم آب، یک مقاله در زمینه پمپها و ایستگاههای پمپاژ و ترجمه کتاب پرفسور هرمان باوئر باعنوان هیدرولوژی آبهای زیرزمینی حاصل فعالیت هرچند کوتاه اما پربرکت ایشان در دانشگاه تبریز است.
دکتر احمد لطفی صدیق به همراه یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد به نام ولی قدرتی و مهندس غلامرضا داداشزاده حین انجام مأموریت و بازدید از پروژههای آبیاری و زهکشی منطقه مغان در ۱۳ مهر ۱۳۷۴ طی یک تصادف رانندگی دلخراش در جاده مشگینشهر به پارسآباد جان به جانآفرین تسلیم کردند.
پروفسور علیاصغر موحد دانش
مرحوم پروفسور علیاصغر موحد دانش، دانشمند بزرگ و عالیقدر جهان اسلام و پدر علوم آب و آبیاری ایران در روز ۱۸ اسفندماه سال ۱۳۱۶ در شهر تبریز و در خانوادهای مؤمن و معتقد چشم به جهان گشود. تحصیلات دورههای دبستان، دبیرستان و دانشگاهی خود را تا اخذ درجه فوق لیسانس در رشته کشاورزی در تبریز طی کرد. دوره دکتری را در رشته آبیاری و هیدرولیک در کشور فرانسه به پایان رساند و دورههای فوق تخصصی و فوق دکتری را در دانشگاه ایلینویز آمریکا و آکادمی علوم مسکو گذراند. وی از معدود متخصصان کشور و شاید سرآمد آنها در شاخههای مهندسی منابع آب، هیدرولوژی پیشرفته و طراحی سیستمهای آبیاری بود.
پروفسور موحد دانش در سال ۱۳۴۵ در دانشگاه تبریز مشغول به کار شد و در دوران خدمت پربرکت خویش علاوه بر همکاری با دانشگاههای مختلف کشور از جمله تهران، تربیت مدرس، ارومیه، محقق اردبیلی و دیگر مؤسسات علمی-پژوهشی، با جهاد دانشگاهی و وزارتخانههای نیرو و کشاورزی در انجام پروژههای بزرگ سدسازی، شبکههای آبرسانی و تحقیقات علوم آبیاری کشور همیاری داشت.
وی در مراحل خدمت خود، پستها و مشاغل متعدد علمی-اجرایی از جمله مدیریت گروه آبیاری، معاونت دانشکده کشاورزی، معاونت دانشگاه تبریز، ریاست مرکز تحقیقات محیط زیست، سردبیری مجله دانش کشاورزی، عضویت فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و عضویت هیئت ممیزه دانشگاه تبریز را عهدهدار شد. در ایام اداره پستهای اجرایی به ایجاد ساختمانهای کوی استادان، ایجاد ساختمان گروه آبیاری و بزرگترین آزمایشگاه هیدرولیک کشور در آن سالها همت گمارد.
پروفسور موحد دانش علاوه بر تربیت تعداد کثیری از کارشناسان رشته آبیاری در کشور، بیش از ۳۰ رساله کارشناسی ارشد و دهها رساله دکتری در علوم آبیاری را هدایت کرد و از این نظر به رفع نیازهای کشور به متخصصان خارجی گام بسیار مؤثر و بنیادین برداشت و کادر هیئت علمی گروه آبیاری دانشگاه تبریز را تأمین کرد. وی بنیانگذار دورههای کارشناسی ارشد و دکتری در رشتههای مختلف علوم آبیاری در آذربایجان بود. همچنین برنده جایزه اول کشوری در زمینه علوم کاربردی شده و بیش از دهها جایزه و تقدیرنامه از سوی رؤسای دانشگاهها و مقامهای وزارت فرهنگ و آموزش عالی کسب کرد.
بیش از ۴۰ مقاله علمی، ۹ جلد کتاب دانشگاهی، چندین رساله تحقیقاتی و تعداد زیادی گزارشهای علمی و نتایج مطالعات پروژههای اجرایی به عنوان منابع و مراجع بسیار ارزشمند علمی-تحقیقاتی-آموزشی از ایشان به یادگار مانده است.
پروفسور موحد دانش پس از سالها کوشش بیوقفه در عرصه علمی و خدمت به میهن اسلامی، سرانجام در تاریخ ۲۰ تیرماه سال ۱۳۷۸ در زادگاهش تبریز درگذشت.
ليست صفحات
تعداد صفحات : 1

ورود کاربران

عضويت سريع

چت باکس
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |

پشتيباني آنلاين

آمار























خبرنامه
