گفتگوی اختصاصی ماهنامه کارایی با محمدتقی ستاری استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تبریز

گفتگوی اختصاصی ماهنامه کارایی با محمدتقی ستاری استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تبریز

 

براساس مطالعات صورت گرفته و مقالات علمی- پژوهشی منتشر شده بخش های وسیعی از خاورمیانه، ایران و به
ویژه حوضه آبریز دریاچه ارومیه در یک دوره خشکسالی قابل توجهی بسر می برند. خشکسالی های اخیر موجب
شده ضرورت مدیریت بهینه از منابع آب بعنوان یک بحث جدی از ویترین تحقیقات صرف آکادمیک خارج شده
و در سطح عمومی تری مطرح شود . تشدید روند خشکیدگی دریاچه ارومیه باعث پیدایش حساسیت قابل توجه
به این موضوع بین نخبگان دانشگاهی و تحصیلکردگان جامعه گردیده است.

احیای دریاچه ارومیه مستلزم چیست؟

عامل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه کشاورزی است یا ... ؟

و ...

پاسخ به این سوالات را در گفتگوی اختصاصی با دکتر ستاری، استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تبریز، مطالعه کنید.

دانلود 


  • تاریخ ارسال : شنبه 16 فروردين 1396 ساعت: 18:34
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

مصاحبه دکتر فاخری فرد و دکتر صراف با خبرگزاری آناج

  • 454
مصاحبه دکتر فاخری فرد و دکتر صراف با خبرگزاری آناج

آناج: هنگامی که صحبت از هواشناسی به میان می‌آید، بیشتر مردم فکرشان به سمت بارش برف و باران سوق می‌یابد اما این مبحث مسایل متعددی را در بر می‌گیرد و شاید در بلند مدت اتفاقاتی رخ دهد که در نظر عموم مشهود نباشد لکن در تحلیل‌های اهلِ فن بحران محسوب گردد و تبعاتِ آن یک ملت را تحت تاثیر قرار دهد. در راستای آگاهی از آخرین تغییرات اقلیمی آذربایجان‌شرقی و بررسی وضعیت دریاچه ارومیه نشستی با اساتید دانشگاه تبریز داشتیم که در آن پیامدهای کاهش میزان بارندگی، تاثیر برداشت بی‌رویه نمک از دریاچه ارومیه، ضریب اثرگذاری لایروبی رودخانه‌ها در افزایش تراز دریاچه و خطرات ناشی از طوفان ریزگردها مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه مشروح نشست تحلیلی آناج با احمد فاخری‌فرد(استاد دانشگاه تبریز و عضو کمیته راهبردی ستاد احیاء دریاچه ارومیه) و بهروز ساری صراف(استاد دانشگاه تبریز و مدیر گروه آب و هواشناسی دانشگاه) را می‌خوانید:

 


Sprinkle and Trickle Irrigation

The design text, Sprinkle and Trickle Irrigation, opens up a new and clear
window through which to view the physics, economics, design, and management
of pressurized irrigation systems. A broad array of system types and applications
have been covered in detail to provide for complete understanding of
systems design. Topics include soil-water-plant relations, general planning concepts,
hydraulics, economics, sizing, operation, maintenance, and special uses.
Pressurized irrigation system types covered include hand-line, wheel-line, solidset,
traveler, center-pivot, linear-moving and big-gun-sprinkler systems, pumping
.systems, and a broad array of trickle system components

Download Full Text


  • تاریخ ارسال : شنبه 8 آبان 1395 ساعت: 1:2
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()
برچسب ها : ,,,,

نرم افزار محاسبات آبیاری CropWat V.8.0

در محاسبات نیاز آبی گیاه در آبیاری از آنجايي ‌که اندازه‌گيري تبخير و تعرق واقعي، مجموعه تبخير از سطح خاک و تعرق توسط پوشش گياهي در شرايط طبيعي؛ بسيار مشکل و عملاً غير قابل اجراست، روش‌هاي غيرمستقيمي در محاسبات نیاز آبی گیاه در آبیاری پيش‌بيني شده که از آنها مي‌توان معادله‌هاي تجربي تبخير و تعرق پتانسيل مانند روش پنمن را نام برد. سازمان فائو براي محاسبه نياز آبي گياهان بر اساس روش فائو-پنمن-مونتيت که در شرايط آب و هوايي خشک و مرطوب کاربرد دارد، نرم‌افزار آبیاری CROPWAT را تهيه کرده است. داده‌هاي ورودي اين نرم‌افزار علاوه بر يكسري اطلاعات موقعيت جغرافيايي و ارتفاع ايستگاه مورد بررسي عبارتند از ميانگين حداکثر و ميانگين حداقل دما، ميانگين رطوبت نسبي، سرعت باد در ارتفاع 2 متري از سطح زمين و ساعات آفتابي روزانه که به روش کميتي به نام ET0 را که معرف تبخير و تعرق گياه مرجع مي‌باشد را به صورت ماهانه و سالانه محاسبه مي‌نمايد.

دانلود نرم افزار

 

دانلود آموزش نرم افزار آبیاری Cropwat

  • تاریخ ارسال : یک شنبه 25 مهر 1395 ساعت: 13:45
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

کتاب آبیاری تحت فشار جک کلر- ترجمه بخش آبیاری بارانی2003

این کتاب برای اولین بار در سال 1990 چاپ شد و بارها دوباره منتشر شد. این کتابی جامع و مرجعی در مورد هنر طراحی و اصول مهنسی و مدیریت دو بخش آبیاری بارانی و قطره ای است. این کتاب با ارایه یک رویکرد سیستماتیک به طراحی بهینه مدیریت و بهره برداری از این دو سیستم را پیش می گیرد و با شیوه ای تحلیلی در تمام طول طراحی شما را با استراتژی های طراحی کامل آشنا می کند. کتاب به شما بینش منحصر به فردی در رابطه با شناخت روابط آب و خاک ارایه کرده و انواع سیستمهای آبیاری بارانی و قطره ای را با محاسبات جامع معرفی می کند.در مراحل بعدی کتاب شما با مسائل هیدرولیکی لوله ها و انتخاب پمپ ها و نیز تحلیل های اقتصادی آشنا می شوید.

این کتاب بعنوان متنی حیاتی برای پژوهشگران و استادان و مهندسین آبیاری مورد توجه است و برای کسانی است که به این کتاب نیز برای کسانی هم مفید است که به آن به چیزی بیش از یک دستور العمل ساده می نگرند و تمایل به فکر کردن دارند.

کتاب آبیاری بارانی و قطره ای جک کلر یک مرجع مهم در مهندسی کشاورزی آبیاری است که از ابتدا تا انتها همه چیز را توضیح می دهد.

رمز فایل فشرده شده:   padiab.com 

دانلود


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 25 مهر 1395 ساعت: 13:39
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

کتاب مهندسی زهکشی

  • 971

مهندسی زهکشی

نوشته: جیمز. ان. لوتین

ترجمه: محمد ابراهیم بازاری- امین علیزاده- سعید نی ریزی

دانلود


  • تاریخ ارسال : جمعه 1 آبان 1394 ساعت: 12:31
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

کتاب زهکشی اراضی

 زهکشی اراضی

(طرح و برنامه ریزی سیستم های زه کشی در کشاورزی)

ترجمه و تدوین: دکتر امین علیزاده (استاد دانشگاه فردوسی مشهد)

دانلود


  • تاریخ ارسال : سه شنبه 14 مهر 1394 ساعت: 23:38
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

سد کرخه

  • 85
سد کرخه: بزرگ‌ترین سد خاکی ایران

سد کرخه یکی از بزرگ‌ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که برروی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال‌غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده‌است. رودخانه کرخه از مناطق میانی و جنوب‌غربی رشته‌کوه‌های زاگرس در نواحی غرب و شمال‌غرب کشور سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی در حدود ۹۰۰ کیلومتر در امتداد شمال به جنوب، سرانجام در مرز مشترک ایران و عراق به مرداب هورالعظیم می‌رسد. رودخانه کرخه پس از رودخانه‌های کارون و دز، سومین رودخانه بزرگ ایران از نقطه‌نظر آبدهی محسوب می‌شود.

حوضه آبریز رودخانه کرخه به وسعت حدود ۴۳ هزار کیلومتر مربع، بین ۴۶ درجه و ۵۷ دقیقه تا ۴۹ درجه و ۱۰ دقیقه طول شرقی و ۳۱ درجه و ۴۸ دقیقه تا ۳۴ درجه و ۵۸ دقیقه عرض شمالی واقع شده‌است و شامل استان‌های همدان، کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان و خوزستان است. سرشاخه‌های اصلی تشکیل‌دهنده رودخانه کرخه، رودخانه‌های سیمره، کشکان، قره‌سو، گاماسیاب و چرداول هستند. یکی از مشخصه‌های طبیعی رودخانه کرخه، احتمال وقوع سیلاب و خطرات ناشی از آن است.


  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

بدون شرح

  • 110

  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

بزرگ‌ترین پروژه آبی جهان در چین

  • 273
File:Flag-map of the People's Republic of China.svg
بزرگ‌ترین پروژه آبی جهان در چین

در مناطق شمالی چین رودخانه‌های زیادی وجود نداشته و این مناطق از بارندگی کم برخوردار است؛ به طوری که میانگین میزان آب برای هر نفر در برخی از این مناطق تنها برابر با یک شانزدهم میانگین میزان جهانی است.

شن فنگ‌شنگ یک کارشناس چینی درباره منابع آبی در کشور این‌گونه توضیح می‌دهد: کمبود آب در شمال چین ناشی از خشکسالی و بارندگی کم در این بخش از کشور است که افزایش جمعیت و رشد اقتصادی و اجتماعی باعث تشدید این مسئله در چین شده است.

از دهه هشتاد سده گذشته تاکنون، میزان بارندگی در شمال چین سال به سال کاهش یافته و بارها خشکسالی در این منطقه به وقوع پیوسته است. همچنین استخراج و استفاده بیش از حد از منابع آبی زیرزمینی نیز باعث بروز خطراتی برای منابع آب در آینده شده است. همچنین با توجه به توسعه کشاورزی و پیشرفت سریع روند شهری شدن، مسئله کمبود آب و آلودگی در شمال چین روزبه‌روز جدی‌تر شده است.

برخی از کارشناسان در این باره پیش‌بینی کرده‌اند که اگر برای رفع این مشکل تدابیری در نظر گرفته نشود، تا سال ۲۰۳۰ منابع آبی در شمال چین به صورت کامل به پایان خواهد رسید. این مسئله نیز مانع توسعه اقتصادی و اجتماعی چین شده است.

دولت چین برای حل این مسئله تصمیم دارد پروژه انتقال آب از جنوب به شمال را به اجرا بگذارد؛ به طوری که با ایجاد یک شبکه آبرسانی ده‌ها میلیارد تن آب از جنوب چین –که از منابع غنی آب برخوردار است– به مناطق شمالی خشک و کم‌آب چین منتقل شود. بیست و سوم دسامبر ۲۰۰۲ اجرای این پروژه آغاز شده است.

  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

تمدن زیرزمینی تبریز یا گذرگاه فاضلاب؟

  • 170
تونل‌های زیرزمینی تبریز

در زیرزمین تبریز تونل و گذرگاهی وجود دارد که از سه نقطه حاشیه و حومه شهر، راه‌های زیرزمینی طوری احداث شده که از زیر ساختمان ارک گذشته و به سوی آجی‌چای ادامه می‌یابد. رشته اول از باغ‌شمال یا شازداباغی شروع می‌شود که از جنوب‌شرقی به مرکز شهر یا ارک ادامه دارد، راه دوم از محله باغمیشه از زیر عمارت ربع رشیدی از جنوب‌شرقی به سوی ارک آمده، این دو راه زیرزمینی به هم پیوسته و از زیر عمارت ارک به سوی شمال‌غربی یا محله شام‌غازان ادامه یافته، سپس به سوی آجی‌چای در محدوده تبریز ادامه پیدا می‌کند و چند رشته فرعی نیز از ارک در امتداد خیابان فردوسی عبور کرده، از زیر بازار گذشته و به سوی مهران‌رود راه پیدا می‌کند.

در این مسیر، تونل‌ها و گذرگاه‌های زیرزمینی وجود دارد که اکثر فاضلاب حمام‌ها، مساجد و خانه‌ها به این راه‌های زیرزمینی می‌ریزد و چندین صدسال است که این راه‌ها مورد استفاده مردم شهر است؛ بدون آن‌که مردم خود بدانند سرانجام و ابتدا و انتهای این تونل‌ها و گذرگاه‌ها از کجا است؟ قدیمی‌ها گفته‌اند این چاه‌ها که به نام گچک قویی (چاه‌های عبوری) معروف هستند، شاید محل عبور و مرور پنهانی سپاهیان بوده و شواهدی نشان می‌دهد که این مدعا تقریباً درست باشد.

این تونل‌ها به شکل بازارمانند بوده و به قدری بزرگ است که کالسکه به راحتی می‌توانسته از آن عبور کند؛ البته برخی از مسیرهای این تونل قدیمی به خاطر بی‌احتیاطی از بین رفته‌است؛ اما امروزه تعداد زیادی از خانه‌ها و مساجد و حمام‌های محوطه خیابان‌های شریعتی جنوبی و میارمیار، فردوسی و بازار برای خود فاضلابی داشته و امروزه با رفاه کامل از آن چاه‌های عبوری استفاده کامل به عمل می‌آورند!

  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

آبراه پاناما

  • 143
File:Exclusa Miraflores Canal de Panama Panorama.jpg
آبراه پاناما

آبراه پاناما یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به اقیانوس اطلس ارتباط میدهد. این آبراهکه در جریان یکی از بزرگ‌ترین و دشوارترین پروژه‌های مهندسی در جهان ایجاد گشته‌است یکی از سرشناس‌ترین و مهم‌ترین آبراه‌های جهان است.

در گذشته کشتی‌ها برای عبور از اقیانوس آرام به اقیانوس اطلس مجبور بودند آمریکای جنوبی را دور بزنند؛ اما پس از ایجاد این کانال به طور مستقیم از اروپا به آمریکا و از آن‌جا به آسیای شرقی می‌روند.

  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

تأثیر بارورسازی ابرها روی زمین‌لرزه‌ها

  • 95

بارورسازی ابرها به کمک هواپیما یا ژنراتور زمینی

معاون رئیس‌جمهور با بیان این‌که مخالف قاطع استفاده از دستگاه‌های بارورسازی ابرها هستیم، گفت: نگرانی بیش‌تر سازمان‌هایی همچون زمین‌شناسی در استفاده از این دستگاه‌ها در خصوص تأثیر آن روی زمین‌لرزه است. معصومه ابتکار اظهار کرد: این سامانه در جوامع بین‌المللی هنوز استانداردی دریافت نکرده و فقط طرح پژوهشی و آزمایشگاهی است.

وی با اشاره به تولید باران ۴۵ لیتری از این طریق در سال‌های گذشته ادامه داد: این کار تأثیر چندانی ندارد و عوارض و آثاری نیز دارد و نباید از این سامانه آزمایشی –تا زمانی که استاندارد بین‌المللی دریافت نکرده– در جوامعی که انسان در آن زندگی می‌کند استفاده شود.

وی افزود: بیشترین نگرانی سازمان‌های دیگر همچون سازمان زمین‌شناسی در استفاده از این دستگاه‌ها در خصوص تأثیرگذاری آن بر روی زمین‌لرزه است. ابتکار گفت: اصلاح الگوی کشت در اراضی حوضه دریاچه ارومیه یکی از راهکارهای مناسب برای نجات دریاچه بوده و در خصوص حوضه آبریز این دریاچه باید ارزیابی‌های راهبردی جدید و جامع تعریف و تدوین شود.

وی با تأکید بر این‌که نجات و احیای دریاچه ارومیه یکی از اولویت‌های مهم و اصلی دولت دکتر روحانی است، اظهار کرد: در این رابطه تا حدود زیادی هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی انجام شده است. ابتکار ادامه داد: مشارکت‌دادن مردم برای نجات دریاچه ارومیه از مهم‌ترین راه حل‌هاست و از مردم خواست در صورت امکان حق‌آبه خود را وقف این دریاچه کنند.


  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

کاهش ۴۰ درصدی آب‌های ورودی به دریاچه ارومیه

  • 114
تغییرات دریاچه ارومیه

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از کاهش ۴۰ درصدی آب‌های ورودی به دریاچه ارومیه خبر داد. حسن عباس‌نژاد در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه اظهار کرد: ما در سال آبی ۹۱ – ۹۰ چیزی در حدود یک میلیارد متر مکعب آب وارد دریاچه ارومیه کرده‌ایم. وی با بیان این‌که در سال آبی گذشته ۳۷ درصد افزایش بارندگی داشته‌ایم، افزود: با این وجود، ۴۰ درصد آب ورودی به دریاچه ارومیه کاهش یافته که این باعث نگرانی است.

عباس‌نژاد نتایج مطالعات این سازمان در خصوص کاهش بارندگی‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را تشریح کرد و گفت: به طور کلی منطقه خاورمیانه با تغییر اقلیم روبه‌رو است و مطالعات هواشناختی در آذربایجان شرقی و غربی در دوره ۶۲ ساله نشان می‌دهد که در طول این سال‌ها تنها ۸ سال پرآب، ۲۴ سال نرمال و ۱۴ سال خشکسالی شدید داشته‌ایم که دریاچه ارومیه در طول دوره خشکسالی ۷۴ تا ۸۸ دچار بحران شد.

مدیر کل هواشناسی آذربایجان شرقی نیز با ابراز نگرانی از شورشدن سفره‌های آب زیرزمینی گفت: در فاصله ۲۰۰ کیلومتری دریاچه ارومیه، آب یک چاه عمیق شور شده و این نشانه خوبی نیست.


  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

خطر انقراض ۸۶۵ گونه گیاهی و جانوری در حوضه دریاچه ارومیه

  • 120
آرتمیا

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با ارائه گزارشی از وضعیت کنونی دریاچه ارومیه اظهار کرد: به دلیل کاهش حدود ۷۰ درصدی آب این دریاچه، ۵۵۰ گونه گیاهی و ۳۱۵ گونه جانوری در این حوضه در خطر انقراض قرار دارند که شاخص‌ترین آنها آرتمیاست. وی افزود: براساس پهنه‌بندی ریسک دریاچه ارومیه، هم‌اکنون بیش از ۱۴ درصد آن بحرانی، ۱۳٫۸ درصد آن نیمه‌بحرانی و ۱۶٫۴ درصد آن هم کم‌بحرانی است.

حمید قاسمی گفت: دریاچه ارومیه که به عنوان پارک ملی و ذخیره‌گاه زیست‌کره‌ای به ثبت رسیده، یکی از مناطق مهم از نظر تنوع زیست‌محیطی محسوب می‌شود. وی افزود: وسعت حوضه آبریز این دریاچه در استان‌های آذربایجان شرقی ۲۳ هزار کیلومتر مربع، آذربایجان غربی ۲۴ هزار کیلومتر مربع و کردستان پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع است.

قاسمی با بیان این‌که از سال ۷۴ تاکنون روند کاهش آب این دریاچه شروع شده، گفت: تأثیرپذیری پس‌روی آب در آذربایجان شرقی ۲ هزار و ۵۴ کیلومتر مربع و در آذربایجان غربی ۷۵۰ کیلومتر مربع بوده است. وی اضافه کرد: تراز آبی دریاچه ارومیه در بهمن‌ماه جاری به یک‌هزار و ۲۷۰ متر رسیده که ۵۰ درصد از حداکثر نیاز آبی پایین‌تر است.

آرتمیا (نام علمی: Artemia) جانداری است سخت‌پوست که در آب‌های شور زندگی می‌کند. دریاچه ارومیه در ایران، یکی از غنی‌ترین منابع آرتمیا در جهان شمرده می‌شود. آرتمیا در صنایع پرورش میگو و ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دنیا سالانه بیش از ۲۰۰۰ تن کیست آرتمیا معامله می‌شود و به خصوص از خود آرتمیا یا کیست آن در تغذیه مراحل نوزادی ماهیان، سخت‌پوستان و نرم‌تنان سود می‌برند. طول بدن آرتمیای بالغ در گونه دوجنسی ۱۰ میلی‌متر و در بعضی از جمعیت های بکرزا به ۲۰ میلی‌متر نیز می‌رسد.


  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

دانشگاه‌های برتر ایران

  • 108
رتبه‌بندی دانشگاه‌های برتر ایران در سال ۱۳۹۱ خورشیدی:

رتبهآرم دانشگاهنام دانشگاهشهرامتیاز
۱University of Tehran logo.svgتهرانتهران۱۶۲۲٫۹۵
۲Tums logo.jpgعلوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهرانتهران۱۰۹۹٫۳۳
۳Sharif logo.svgصنعتی شریفتهران۱۰۳۱٫۷۷
۴AKUT.svgصنعتی امیرکبیرتهران۹۳۵٫۵۲
۵IUST logo solid black.svgعلم و صنعت ایرانتهران۷۶۲٫۵
۶Modares.jpgتربیت مدرستهران۷۲۷٫۰۱
۷Shiraz University logo.jpgشیرازشیراز۵۱۷٫۱۹
۸FUM Logo.jpgفردوسی مشهدمشهد۴۵۴٫۷۴
۹IUT.svgصنعتی اصفهاناصفهان۴۴۶٫۶۴
۱۰Sbu logo.pngشهید بهشتیتهران۴۳۶٫۳
۱۱University of Tabriz logo.pngتبریزتبریز۴۱۲٫۱۴

  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران

  • 52
University of Tabriz logo.png
سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران: دانشگاه تبریز، گروه مهندسی آب

گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مفتخر است که سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران را با همکاری انجمن هیدرولیک ایران در شهر تبریز برگزار نماید.

ارائه آخرین دستاوردها در زمینه مهندسی هیدرولیک، رفع نیازهای صنعت آب کشور، توجه به شاخص‌های توسعه پایدار، بررسی و رفع مسائل محیط زیست، انتظاری است که سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران جهت برآورده شدن آن تلاش خواهد کرد.

هدف برگزارکنندگان این کنفرانس، تلاش در راستای افزایش کیفیت و کاربردی نمودن نتایج تحقیقاتی است که از سوی اساتید دانشگاه‌ها، دانشجویان و سایر پژوهشگران علاقه‌مند از سراسر کشور، در اختیار کنفرانس قرار خواهد گرفت.

کاهش سطح آب دریاچه ارومیه و به دنبال آن مشکلات زیست محیطی ایجاد شده باعث گردید تا موضوع اصلی سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران و محوریت آن انتقال بین حوضه‌ای آب برای احیای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شود. انتظار می‌رود محققین گرامی با ارائه نظرات خود در خصوص روش‌های افزایش حجم آب دریاچه ارومیه و برنامه‌ریزی‌های آتی جهت حفاظت از این نعمت خدادادی، باعث احیای مجدد دریاچه ارومیه و رونق گردشگران منطقه گردند.

برپایی این همایش، فرصت مناسبی برای مؤسسات و شرکت‌های فعال در زمینه مهندسی هیدرولیک و صنعت آب کشور خواهد بود تا با حمایت از کنفرانس و همکاری مؤثر، حضور خود را در مجامع علمی مرتبط با زمینه تخصصی و عملکردی خود نمایان سازند. جهت اطلاع از چگونگی شرایط و نحوه همکاری، با دبیرخانه کنفرانس تماس حاصل فرمایید.

مقالات دریافتی از سوی دبیرخانه همایش، توسط محققین توانمند کمیته‌های تخصصی انجمن هیدرولیک ایران و همچنین اساتید و پژوهشگران و کارشناسان خبره دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور، مورد داوری و ارزیابی قرار خواهد گرفت و نتیجه به اطلاع نویسندگان مسئول مقالات خواهد رسید.

لذا از کلیه صاحب‌نظران، محققین و کارشناسان مرتبط دعوت می‌گردد که با ارائه آخرین نتایج تحقیقات خود، موجب غنای هر چه بیشتر سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران گردند.


محورهای کنفرانس

  • آب‌های زیرزمینی و محیط زیست
  • انتقال آلودگی در آب‌های زیرزمینی
  • تجهیزات و روش‌های اندازه‌گیری در هیدرولیک
  • سازه‌های هیدرولیکی
  • ضوابط و استانداردهای ملی صنعت آب
  • مهندسی رودخانه
  • هیدروانفورماتیک
  • هیدرولیک دریا و سواحل
  • هیدرولیک زیست‌محیطی
  • هیدرولیک محاسباتی
  • هیدرولیک محیط‌های متخلخل

مسئولین برگزاری کنفرانس

  • دبیر کنفرانس: دکتر علی حسین‌زاده دلیر
  • دبیر اجرایی کنفرانس: دکتر محمدعلی قربانی
  • دبیر علمی کنفرانس: دکتر داود فرسادی‌زاده

تقویم کنفرانس

  • زمان ارسال مقاله کامل: ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۲ لغایت ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳
  • زمان اعلام نتایج داوری مقالات: ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۳
  • آخرین زمان دریافت مقالات اصلاح شده: اول شهریور ۱۳۹۳

راه‌های ارتباطی

  • آدرس دبیرخانه: تبریز، بلوار ۲۹ بهمن، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی آب
  • تلفن دبیرخانه و نمابر: ۳۳۵۶۰۰۷ – ۰۴۱۱
  • پست الکترونیک جهت پاسخگویی به سؤالات: hydr2014@iha.ir
  • وبگاه: http://hydr2014.iha.ir

  • تاریخ ارسال : 6 مهر 1394 ساعت: 20:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

برنامه هفتگی کارشناسی 94-1393

دریافت برنامه هفتگی کارشناسی  94-1393


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 7 مرداد 1394 ساعت: 20:45
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

چارت های درسی کارشناسی

  • دریافت چارت درسی کارشناسی ورودی 1392

گرایش آبیاری و زهکشی

سازه های آبی

مدیریت منابع آب


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 7 مرداد 1394 ساعت: 16:33
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

نشریه 286_ضوابط و معيارهاي فني آبياري تحت فشار


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:34
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

دستورالعمل نمونه برداری آب


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:33
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

Applied Hydrometeorology

Pukh_Raj_Rakhecha_Vijay_P._Singh


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:30
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

راهنما ی محاسبه تخلیه منابع آب زیرزمینی


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:26
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

راهنمای محاسبه تخلیه قنات


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:16
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

راهنمای طراحی سامانه های انحراف سیلاب


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:11
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

دستورالعمل نامگذاری و حفاری چاه های آب


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 10:6
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

Mechanics of Fluids -8th Edition


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 9:50
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

Hydrology in practice


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 9:42
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

Groundwater_in_the_Environment-2007


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 9:20
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

دانلود نشریه فائو 56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از سازمان‌های بین‌المللی است که در زمینهٔ توسعهٔ کشاورزی فعالیت دارد. سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ توسط ۴۴ کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مرکز فائو و از طریق شبکه جهانی بالغ بر حدود نود اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند. هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است. مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است که بازدهی کشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در کشور ایتالیا است.

 

فائو به اعضایش شامل اتحادیه ارو‍پا و ۱۸۳ کشور خدماتی ارئه می‌دهد و در این راه با هزاران همراه در سرتاسر جهان، از سازمان‌های جامعه مدنی مانند گروه‌های کشاورزان و سازمان‌های بشر دوستانه تا دیگر موسسات ملل متحد، بانک‌های توسعه و بخش خصوصی، همکاری می‌کند.

با استفاده از لینک زیر می توانید نشریه شماره 56 فائو که پرکاربرد ترین نشریه در علوم آبیاری و زکشی است، را دانلود نمایید.


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 9:16
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()
برچسب ها : ,,,

Civil engineering hydraulics- 3rd-Edition


  • تاریخ ارسال : جمعه 2 مرداد 1394 ساعت: 9:10
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

وبلاگ انجمن علمی مهندسی آب دانشگاه تبریز

  • 759
با سلام وبلاگ قبلی انجمن علمی به دلیل جابه جایی سرور های بلاگفا دچار مشکل شده است بدین ترتیب با این آدرس مطالب انجمن علمی مهندسی آب را دنبال کنید. انجمن علمی مهندسی آب دانشگاه تبریز

  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 25 تير 1398 ساعت: 16:16
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

به وبلاگ خود خوش امدید

  • 133
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

  • تاریخ ارسال : 1 فروردين 1389 ساعت: 1:0
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

ليست صفحات


تعداد صفحات : 4

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد

ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      چت باکس

      چت باکس


        نام :
        وب :
        پیام :
        2+2=:
        (Refresh)
        پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين

          پشتيباني آنلاين
          آمار

          آمار

            آمار مطالب آمار مطالب
            کل مطالب کل مطالب : 38
            کل نظرات کل نظرات : 0
            آمار کاربران آمار کاربران
            افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
            تعداد اعضا تعداد اعضا : 11

            آمار بازدیدآمار بازدید
            بازدید امروز بازدید امروز : 4
            بازدید دیروز بازدید دیروز : 0
            ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
            ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 0
            آي پي امروز آي پي امروز : 1
            آي پي ديروز آي پي ديروز : 0
            بازدید هفته بازدید هفته : 4
            بازدید ماه بازدید ماه : 51
            بازدید سال بازدید سال : 185
            بازدید کلی بازدید کلی : 37304

            اطلاعات شما اطلاعات شما
            آی پی آی پی : 3.143.9.115
            مرورگر مرورگر :
            سیستم عامل سیستم عامل :
            تاریخ امروز امروز :
            خبرنامه

            خبرنامه

              براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



              آخرین نطرات کاربران

              آخرین نطرات کاربران

                درباره ما

                  علوم و مهندسی آب دانشگاه تبریز

                کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به علوم و مهندسی آب دانشگاه تبریز بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
                قالب طراحی شده توسط: علوم و مهندسی آب و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: انجمن علمی